O NAS

Smo skupina strokovnjakov, ki se trudi s kombinacijo dolgoletnih izkušenj in mladostne energije po najboljših močeh pomagati vsem, ki so napoteni v naš terciarni center.

Na operativnem področju smo specializirani za t.i. endoskopske posege, pri katerih s pomočjo posebnih kamer in prirejenih inštrumentov operiramo po principih mikroinvazivne kirurgije. Opravljamo vse najbolj poznane in uveljavljene postopke oploditve z biomedicinsko pomočjo, ki jih trenutno izvajajo v svetu. Imamo banko za shranjevanje semena, jajčnih celic, zarodkov, tkiva testisa in jajčnikov.

Naš center je edini v Sloveniji, ki je specializiran za hranjenje genetskega materiala pri bolnicah z rakom pred kemoterapijo in obsevanjem ter bolnicah, ki jim grozi predzodnja izguba plodnosti.

Zaradi vedno večjih potreb po individualiziranem zdravljenju bolnic z endometriozo smo leta 2013 ustanovili Dnevni center za endometriozo (DCE), ki nam omogoča poglobljeno diagnosticiranje obsežnosti endometrioze pred predvideno operacijo in kontrole po njej.  Obsežna endometrioza postaja vedno bolj pogosta, operacije so zaradi pogostih ponovitev vedno težavnejše, bolnice zahtevajo od nas vedno več informacij, ki jih v DCE lažje podamo, saj imamo rezerviran čas tudi za posvet z bolnicami.

Ob vsem dobro vpeljanem delu pa kot terciarni oddelek Univerzitetnega kliničnega centra v Ljubljani razvijamo specialistične dejavnosti, v skladu z njihovim razvojem v svetu, oblikujemo medicinske doktrine, uvajamo nove zdravstvene metode, izvajamo najzahtevnejše storitve za zdravljenje bolnikov, napotenih iz drugih bolnišnic. Pomeben del naše dejavnosti predstavlja klinično raziskovalno delo iz področja neplodnosti, andrologije, postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo, rezerve in matičnih jajčnih celic v skladu s trenutnimi svetovnimi raziskovalnimi trendi.

Smo evropsko akreditirani center za izvajanje subspecializacije iz reproduktivne medicine (ESHRE/EBCOG).

Priporočene povezave: