ZDRAVLJENJE

Tako kot obstaja veliko vzrokov za neplodnost para, obstaja tudi veliko možnosti za zdravljenje le-te. Pravo zdravljenje neplodnosti pomeni odpravljanje vzroka, če je to možno. Ko boste opravili potrebne preiskave, s pomočjo katerih bo odkrit vzrok za neplodnost, vam bo ginekolog, ki se ukvarja z neplodnostjo, predlagal plan in način zdravljenja.

 

Na Kliničnem oddelku za reprodukcijo obravnavamo neploden par celostno. Opravljamo operativne postopke v obliki minimalno invazivnih operacij (laparoskopske in histeroskopske operacije) in postopke oploditve z biomedicinsko pomočjo ter postopke izboljšanja ovulacije z zdravili. Izvajamo vse najbolj poznane in uveljavljene postopke, ki so na voljo trenutno v svetu. Mednje sodijo intrauterine inseminacije (IUI), postopki in vitro fertilizacije (IVF), neposreden vnos spermija v jajčno celico (ICSI) in  neposreden vnos izbranega spermija v jajčno celico (IMSI- Intracytoplasmic Morphologically Selected Sperm Injection).

 

Načini zdravljenja neplodnosti so:

operativno zdravljenje oploditev z biomedicinsko pomočjo

 

Izbirni način zdravljenja endometrioze in miomov je kirurški. Neprehodne jajcevode poskušamo popraviti z laparoskopsko operacijo fimbrioplastiko, če pa to ni mogoče, lahko izvedemo oploditev z biomedicinsko pomočjo. Pri sindromu policističnih jajčnikov poskušamo vzpostaviti ovulacije z zdravili ali kirurško. Pregrado maternice operiramo s histeroskopsko operacijo. Moško neplodnost zdravimo glede na vzrok.

 

Priporočene povezave: