FOLIKULOMETRIJE

Ultrazvočni pregledi ali folikulometrije so pomemben del postopkov oploditve z biomedicinsko pomočjo. S pomočjo ultrazvočne sonde spremljamo odziv jajčnikov na zdravila (slika 1), ki jih prejemate, in merimo debelino maternične sluznice. Ginekolog, ki opravlja ultrazvočni pregled, vam glede na odziv pove, kakšno je nadaljnje zdravljenje in kdaj je potrebna naslednja ultrazvočna preiskava. Nato vam na Oddeleku za OBMP sestre podrobno svetujejo po zdravnikovih navodilih.

Kje in kdaj izvajamo ultrazvočne preglede?

Ultrazvočne preglede pri oploditvi z biomedicinsko pomočjo opravljamo vsakodnevno od 7.30 ure na Kliničnem oddelku za reprodukcijo v Ultrazvočni ambulanti.

Posebna navodila:

V času postopka za pregled posebne napotnice ne potrebujete, saj so ultrazvočni pregledi del postopka. Ob zadnjem ultrazvočnem pregledu, ko bomo potrdili nosečnost, pa boste potrebovali novo napotnico (na kar vas bomo še posebej opozorili).

Prosimo vas, da na preglede prihajate ob naročeni uri. S seboj prinesite načrt zdravljenja, ki ga dobite ob sprejemu v postopek oploditve z biomedicinsko pomočjo.